Odchudzanie z Jennifer Lopez

Jennifer Lopez, popularna piosenkarka, jest szczęśliwą mamą bliźniąt, ale niestety po ciąży zostało jej kilka nadprogramowych kilogramów, które udało się jej jednak szybko zrzucić. Osiągnęła to dzięki dobrze ułożonej diecie i własnej silnej woli. Dieta Jennifer Lopez polegała na wyeliminowaniu z menu niemal wszystkich węglowodanów. Nie jadła słodyczy, ograniczyła także do minimum spożycie ziemniaków, ryżu i makaronów.

Nie jadła także wysokokalorycznych potraw, a niektóre z nich zastępowała specjalnymi koktajlami, które miały w sobie sporą wartość odżywczą, jednak pomagały jej jednocześnie w odchudzaniu i były bogate w proteiny. Ponadto dieta wymagała od piosenkarki dużej dyscypliny: musiała jeść regularnie, a jej posiłki były zaplanowane w równych odstępach czasowych, dokładnie co trzy godziny. Pozwoliło to usystematyzować jej przemianę materii i zapobiec odkładaniu się zbędnych kilogramów. Nie jadła też później niż o 16, a dla nieplanowanego podjadania nie było w jej palnie dnia żadnego miejsca!.